Muhammet Yılmaz:Ninova Bus Tv ile Siz de tv’de yüzde 70 tasarruf edebilirsiniz « Güle Güle Gazetesi

18 Mayıs 2024 - 23:53

Muhammet Yılmaz:Ninova Bus Tv ile Siz de tv’de yüzde 70 tasarruf edebilirsiniz

Muhammet Yılmaz:Ninova Bus Tv ile Siz de tv’de yüzde 70 tasarruf edebilirsiniz
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2022 - 14:47

653 views

Yolcuyu alıştırdık; ücretsiz servisle kapıdan alıp kapıya bırakmayı… Aynı şekilde sınırı olmayan ikramları da ücretsiz sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Yolcunun aklında bile yok iken, büyük paralar harcayıp her koltuğa bir eğlence ekranı koyduk. Olsun; neticede biz hizmet sektörü değil miyiz; hem de güçlü rakiplerimiz var iken! Ama artık devir ekonomi devri, devir bir takım giderleri kısma devri. Mesela servisten taviz vermeden küçük bir ücret karşılığı bu hizmeti sunabiliriz. İkram için de bu geçerli. Peki TV; yani ekranlar konusunda neler yapabiliriz? Sektöre teknoloji noktasında hizmet veren iş ortakları işte bu noktaya odaklanmış durumda. Ekranları kaldırıp zengin içerikleri yolcunun cep telefonuna taşıyıp, işletmecilere yüzde 70’lik tasarruf vaad eden Ninova Bus Tv de bunlardan birisi. ‘Sistemimiz daha ekonomik, daha hijyenik ve daha fonksiyonel’ diyen Ninova Bus Tv Türkiye Satış Operasyonu sorumlusu Muhammet Yılmaz ile, bu alandaki gelişmeleri konuştuk. İşte ilgi ile okuyacağınızı umduğumuz söyleşimiz:

GÜLEGÜLE: Koltuk arkası ekranlar, 2-3 yıl öncesine kadar otobüslerin olmazsa olmazı haline gelmişti. Ancak gerek pandemi ve gerekse de sektörün ekonomisinin bozulması nedeniyle ekranlar bugün tartışılır hale geldi. Bunun sonucu olarak bu alanda iş yapan sizin gibi teknoloji firmaları, alternatifler aramaya başladı. Sizin geliştirdiğiniz ve çok iddialı olarak pazara sürdüğünüz Ninova Bus Tv de bunlardan birisi. Öncelikle sormak isteriz Ninova Bus Tv nedir?

YILMAZ: Ninova BUS TV, yolcuların yolculukları sırasında cep telefonlarına indirecekleri bir uygulama ile internetlerini kullanmadan televizyon, radyo ve film izleyebilecekleri bir sistemdir.

GÜLEGÜLE: Bu sistemi geliştirmekteki amacınız neydi?

Sistemin en enemli özelliği hijyen

YILMAZ: Pandemi koşulları nedeni ile ortak kullanım alışkanlıklarının değişmek zorunda kalmasından dolayı, otobüslerde yer alan kulaklıkların yolculara dağıtılması ciddi sağlık riskleri yaratmaktaydı. Aynı zamanda koltuk arkasında bulunan ekran üzerinde farklı kişilerin temasları ile bu risk daha da artmaktaydı. Bu durum koltuk arkası televizyonları kullanışsız hale getirdi. Fakat yolculukların uzun sürmesi ve ülkemizdeki yolcu alışkanlıkları, koltuk arkası televizyon noktasındaki talebin devam etmesini sağladı. Hem sağlık anlamına risk içermeyen hem de yolcu nezdinde olumsuz intibalara sebep olmaması için, tarafımızca Ninova BUS TV geliştirildi. Bu şekilde hem yolcuların alışkanlığı devam edebilecek hem de koltuk arkası ekranlara göre yüzde 70 daha uygun maliyetler ile firmalar yolcularına aynı hizmeti vermeyi başarabileceklerdi. Bunun yanı sıra ürünümüz gelişen dünyada, gelişen teknolojinin bütün nimetlerini yolcuya sunabilecek içeriğe sahip.

GÜLEGÜLE: Ninova Bus Tv nasıl çalışır? Teknik olarak anlatabilir misiniz?

Rahatsız edici TV sesleri yok

YILMAZ: Ninova BUS TV aslında kapalı bir ağ yapısı oluşturarak, araç içinde bulunan ve uygulamayı indiren yolculara tv, radyo ve film yayınlarını kablosuz olarak ileten bir yapıdır. Bu yapının en temel unsuru ise yolcuların veya aracın internet servislerini kullanmadan hizmet verebilmesidir. Ayrıca uygulamamız, dışarıya kulaksız ses vermemektedir. Ayı anda 10’larca farklı yolcunun tv izlemek istediğini ve sesin dışarıya verildiğini düşününce oluşabilecek gürültü, çok rahatsız olacaktır. Bu neden Ninova BUS TV dışarıya ses vermeden, yolcuların kulaklıkları ile kullanabileceği bir uygulamadır. Kulaklık olmadığı takdirde ise yolcu görüntüyü izler. Bu özellik Ninova BUS TV dışında yer alan muadil ürünlerde bulunmamaktadır.

GÜLEGÜLE: Ninova Bus Tv’nin içeriği hakkında bilgi verir misiniz? Kaç tv ve radyo kanalınız var; yolcular için film alternatifiniz var mı?

Sistem zengin içerik sunuyor

YILMAZ: Ninova BUS TV içerisinde haber, belgesel, müzik, spor, çizgi film ve genel yayın yapan 25 adet televizyon kanalı (Bu alanda Ninova BUS TV açık ara en fazla TV kanalı sunan uygulamadır), çeşitli tarzlara uygun 14 video kanalı bulundurmaktadır. Bunların yanı sıra yolcular sistemi kullanan firmalara ait film arşivini de görüntüleyebilmektedir. Ninova BUS TV içerisinde, Ninova tarafından sağlanan bir film arşivi hizmeti yoktur. Firmaların kendi film arşivlerini yüklemeleri gerekmektedir. Geliştirilen arayüz sayesinde firma filmlerini kategorilere ayırabilir. Yolcu kategorilere ayrılmış bir yapıda film arşivini görüntüleyebilir.

GÜLEGÜLE: Ninova Bus Tv’nin kurulum ve kullanımı nasıl oluyor? Bunun otobüsçüye maliyeti hakkında neler söylersiniz?

Yüzde 70’lik tasarruf söz konusu

YILMAZ: Ninova BUS TV, otobüs içerisinde iki farklı kaynaktan yararlanmaktadır. Otobüse bağlı uydu anteninden alınan bir kablo ile sistemi güç olarak besleyecek olan bir elektrik kablosu, Ninova BUS TV için yeterlidir.

Kurulumu, ortalama olarak 30 dakika gibi bir süreye tekabül etmektedir. Klasik koltuk arkası televizyon sistemlerine nazaran çok çok hızlı bir kurulum ve servis süresi vardır.

Otobüsçüye maliyetine gelecek olursak: Otobüsçü, koltuk arkası ekranlarda onlarca farklı sorun ile uğraşmak zorunda kalıyordu. Bunlara örnek verecek olursak; Ekran kırılmaları, dokunmatik arızaları, kulaklık soket ve kulaklık arızaları, otobüsün her yerinden geçen kablolama kirliliği, aracın orjinalliği bozacak delme, sökme, takma işlemleri, koltukların arkasının kesilmesi, sistemi beslemek için gereken gücü sağlayan akülerin çabuk bitmesi, ekranı bozuk olan koltukta yolcunun huzursuzluk çıkarması ve firmanın marka değerini tehlikeye atması gibi.

Saydıklarımız sadece otobüsçünün bu sistemi taktıktan sonra yaşadığı durumlar. Bir de bu sistemlerin satın alma maliyetleri 10.000 dolar seviyelerinde olduğundan, ciddi sermeye isteyen sistemlerdir. Ekonomik koşulların ağırlaşması ve doların TL karşısında aşırı değer kazanması, TL ile bilet satan otobüsçüye ciddi masraf kolu oluyordu.

Ninova BUS TV ise, maliyet olarak yüzde 70 daha uygun olurken, araç içinde kablolama yapmadan çalışır. Ayrıca ekran, kulaklık, dokunmatik gibi sıkıntılar olmadığında notobüsçünün teknik servis ihtiyacı en aza iner. Yani otobüsçü, teknik servisin maliyetlerinden de kurtulmuş olur. 

GÜLEGÜLE: Sistemi kurmak zor mu? Yolcu adına soralım; Ninova Bus Tv Uygulamasını Nasıl İndiririm?

Uygulamayı indirmek çok basit

YILMAZ: Ninova BUS TV uygulaması, klasik bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefonununuz işletim sistemine uyumlu olan uygulama mağazasına girerek, sistem indirilebilir. IOS cihazlarda bu mağaza APP Store’ken, ANDROID cihazlarda Google Play’dir. Bunların yanı sıra otobüs içinde her yolcunun önünde yer alan etiket ve broşürlerimizde de, uygulamayı indirmenize yarayacak QR Kod dediğimiz özel barkodlar mevcuttur. QR Kod ile indirmede sıkıntı yaşan yolcular ise, yine etiketlerde belirttiğimiz tv.ninova.com adresine girdiklerinde otomatik olarak telefonlarını destekleyen uygulama mağazasına yönlendirilmektedir.

GÜLEGÜLE: Ninova Bus Tv’nin firma ve otobüsçüye avantajları nelerdir? Dahası şöyle soralım: Müşteri neden Ninova Bus Tv’yi tercih etsin?

İşletmeci ve yolcu dostu sistem

YILMAZ: Ninova BUS TV, firmalar için ilk yatırım, servis ve süre anlamında pozitif yönde katkı sağlayan bir sistemdir. Firmaların yatırım maliyetlerini düşürerek, zorlayıcı ekonomik koşullarda sermayelerinin ceplerinde kalmasını sağlar.

Tüketici özelinde ise kişisel cihazlarının kullanmanın verdiği hijyen ve rahatlık işlevlerini sağlar. Yolcu başkasının kullandığı cihazları kullanmaz, dezenfeksiyon ve mikrop kaygıları olmadan hastalık bulaşma riskinden uzak dururlar.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.