Daimler Truck ve Mercedes-Benz Türk Sürdürülebilirlik Yolculuğunda İlerlemeye Devam Ediyor: 2023’te Ulaşılan Önemli Kilometre Taşları « Güle Güle Gazetesi

9 Kasım 2024 - 10:08

Daimler Truck ve Mercedes-Benz Türk Sürdürülebilirlik Yolculuğunda İlerlemeye Devam Ediyor: 2023’te Ulaşılan Önemli Kilometre Taşları

Daimler Truck ve Mercedes-Benz Türk Sürdürülebilirlik Yolculuğunda İlerlemeye Devam Ediyor: 2023’te Ulaşılan Önemli Kilometre Taşları
Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 17:00

1.009 views

Sıfır emisyonla ulaşım ve karbon nötr dönüşüme öncülük etme hedefi doğrultusunda uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck, sürdürülebilirlik alanında sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Mercedes-Benz Türk de küresel hedeflere paralel sürdürülebilirlikte son hızla ilerliyor. Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck, 2023 yılında da sürdürülebilirlik ve dönüşüm faaliyetleri kapsamında önemli kilometre taşlarına ulaştı. 

Daimler Truck, batarya elektrikli araç satışlarını %277 artırdı

Kaynakların korunması ve iklim dostu üretime yönelik çok sayıda projeyi başarıyla hayata geçiren Daimler Truck, 10 batarya elektrikli kamyon ve otobüsünün seri üretimine devam ederken, hidrojen bazlı yakıt hücreli araçlara yönelik çalışmalarına da devam etti. 2023 yılında batarya elektrikli araç satışlarını 2022’ye göre yaklaşık dört kat artıran Daimler Truck, batarya elektrikli uzun yol taşımacılığına yönelik geliştirdiği ve tek batarya şarjıyla 500 km menzile ulaşan eActros 600’ü de kamuoyuna tanıttı. 

Mercedes-Benz GenH2 kamyon, sıvı hidrojen yakıtıyla tek dolumla 1.000 kilometre rekorunu kırdı

Prototip olarak geliştirilen hidrojen yakıtlı Mercedes-Benz GenH2 kamyon, 1.047 kilometreyi aşan test sürüşüyle, teknolojisinin özellikle esnek ve zorlu uzun yol taşımacılığı koşullarında ne kadar yüksek performans gösterebileceğini ortaya koydu. Daimler Truck, Mercedes-Benz GenH2’nin ilk müşteri deneme filosunu 2024’ün ortalarında oluşturacak. 

Daimler Truck, küresel üretimde %23,8 karbondioksit eş değeri emisyon azalttı 

2021 yılından bu yana üretim faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını %23,8 oranında azaltan Daimler Truck, bu süreçte güneş enerjisi kullanımının kapsamını genişletti ve Almanya’nın Halberstadt şehrinde, fosil yakıt kullanmadan tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla işletilecek yeni bir lojistik tesisinin inşaatına başladı. Daimler Truck ayrıca üretim faaliyetlerindeki araç başına enerji tüketimini daha da azalttı. 2021 yılından günümüze üretimde kamyon başına %36, otobüs başına ise %14 daha az enerji kullanımı sağlandı. 

Tedarik zincirinde elektrikli araç sayısını artırıyor

Daimler Truck, kendi tedarik zincirinde elektrikli kamyon kullanımını artırmayı ve Wörth bölgesinde yer alan en büyük üretim tesisinin teslimat trafiğini, 2026 sonuna kadar tamamen elektrikli araçlardan oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren tesise teslimat faaliyetlerini gerçekleştiren belirli iş ortaklarına batarya elektrikli eActros 300 kamyonlar teslim edildi. 

Liderlik pozisyonlarındaki kadın oranı arttı

2030 yılına kadar liderlik pozisyonlarındaki kadın oranını %25’e yükseltmeyi hedefleyen Daimler Truck, 2023 yılında bu oranı %19,8’e yükselterek daha şimdiden hedefine çok yaklaştı. 

Mercedes-Benz Türk, küresel hedeflere paralel sürdürülebilirlikte son hızla ilerliyor

Mercedes-Benz Türk, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı rehber alarak hayata geçirdiği ESG (Çevre – Sosyal ve İyi Yönetişim) stratejisi ile sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam ediyor. İklim krizinin etkilerini azaltmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarını sürdüren Mercedes-Benz Türk, Daimler Truck’ın 2039’a kadar tüm üretim tesislerinde karbon nört üretim hedefine paralel olarak projelerini yürütüyor. 

Mercedes-Benz Türk, 2023 yılında tam kapasite olarak devreye aldığı 3.5 mWp gücündeki güneş enerjisi santrali ile İstanbul’daki Pazarlama Merkezi’nin tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. Yıllık 4.5 milyon kWh elektrik enerjisi üretimi hedeflenen santral ile yıllık 2.762 ton CO2 emisyon azaltımı ve yıllık 52 bin 650 ağaç dikmeye eşdeğer düzeyde fayda sağlanması amaçlanıyor. 2023 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda da Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı yapan Mercedes-Benz Türk, yıllık yaklaşık 900 ton karbon salımını azaltmayı ve elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer fayda sağlamayı hedefliyor. Yıllık %1 enerji tasarrufu hedefini, 2022 yılında % 2,5 oranında tasarruf yaparak aşan Aksaray Kamyon Fabrikası, 2023 yılı boyunca üretim esnasında ortaya çıkan 6 bin 500 ton atığın da %99,9’unu geri dönüştürdü.

Mercedes-Benz Türk aynı zamanda tüm faaliyetlerini topluma değer katma bilinciyle yürütüyor. 2008 yılından bu yana “Çeşitliliklerin Yönetimi” çerçevesinde kadınların yeteneklerinin ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması, eşit fırsatlara, haklara ve imkanlara sahip olmaları için kapsamlı çalışmalar yürüten şirket, özellikle ağır sanayide kadınların tercih etmeyeceği varsayılan kaynak, robot, forklift operatörlüğü gibi alanlarda kadınların mesleki yeterliliklerini sağlamak, kadınları sektöre kazandırmak ve mevcut istihdamın sürekliliği için önemli adımlar atıyor. 

Mercedes-Benz Türk bu kapsamda, üretim sahası kadın çalışan oranını bir önceki seneye kıyasla yaklaşık iki katına çıkararak sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Mercedes-Benz Türk’ün kadınların yönetim kadrolarında ve liderlik rollerinde etkin bir şekilde yer almalarına verdiği önem, mevcut kadın çalışan oranlarıyla da destekleniyor. Şirketin üst yönetim kadın yönetici ile kadın ofis çalışan oranları yüzde 30’un üzerine çıktı. Şirket, Daimler Truck’ın liderlik görevlerinde kadınların istihdam oranını artırma hedefine katkısını sürdürüyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.